WRC Mexic: Ogier conduce dupa prima zi

Raliul Mexicului a debutat vineri, dis de dimineata, (pentru entuziastii din Romania) cu superspeciala din Guanajuato, eveniment sanctionat de catre Esapekka Lappi, in contextul in care Neuville, Ogier si Tanak nu au alergat, proba fiind oprita chiar inainte de startul primului, datorita unei saritori artificiale, considerata a fi prea periculoasa pentru masinile WRC. Cei trei aveau sa primeasca timpi din oficiu, din partea comisariatului cursei.

Raliul propriu-zis a inceput vineri seara, zi de concurs ce programa 9 probe speciale, despartite de un interval de service. Prima proba speciala face si primele victime, Thierry Neuville pierzand peste 40 de secunde, in urma unei pene de cauciuc, iar Teemu Suninen abandonand, urmare a contactului cu un bolovan. La capatul primei bucle, Andreas Mikkelsen, Sebastien Ogier si Dani Sordo erau despartiti de doar 2,7 secunde.

Dezastru pentru Hyundai, odata cu cea de-a doua bucla, in care Mikkelsen si Sordo abandoneaza pe rand, pe PS 5, respectiv pe legatura dintre PS 7 – PS 8, ambii fiind victimele problemelor tehnice.

Iata cum arata clasamentul general, la finele unei prime zile tumultoase:

A doua zi a Raliului Mexicului incepe chiar in aceasta dupa-masa (16:23, ora Romaniei) si programeaza alte 9 probe speciale, la capatul carora vom afla favoritul pentru victoria finala. Sau? Vom asista, oare, la o noua batalie dusa pana pe Power Stage?

Photo credits: wrc.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s