WRC Mexic: Lappi, porte-bonheur pentru Ogier

Sebastien Ogier isi conserva pozitia de lider, in fata unui Elfyn Evans pus sub presiune de catre Ott Tanak.

Prima bucla a celei de-a doua zile avea sa-l scoata, sporadic, in evidenta pe Kris Meeke, cel ce castiga prima proba a diminetii mexicane si se instaleaza la conducerea raliului. Insa, chiar pe urmatoarea proba, acesta sufera o pana de cauciuc, vazandu-se retrogradat pana pe pozitia a 5-a.

Pe aceiasi prima proba, Ogier face si el pana, dar norocul are o afinitate pentru multiplii campioni mondiali. Astfel, Esapekka Lappi iese in decor, masina ramane intr-o pozitie periculoasa iar proba este neutralizata, Ogier primind un timp din oficiu, net superior celui pe care-l obtinea terminand tronsonul pe pana. Trecut fiind de aceasta incercare, francezul gestioneaza bine restul zilei, mentinandu-si avansul in jurul celor 30 de secunde.

Pentru locul al doilea, lupta se da intre Evans si Tanak, cel din urma recuperand peste 20 de secunde pe parcursul zilei, apropiindu-se astfel la doar 2.2 unitati de britanic.

Nimic de castigat pentru Neuville si Meeke, cei care ocupa locurile 4 si 5 si au ecarturi considerabile, atat in fata, cat si in spatele lor.

Iata configuratia clasamentului general, cu doar 3 probe speciale inainte de final:

Incepand cu ora 17 (ora Romaniei), pilotii vor pleca pe ultimii 60 de kilometri cronometrati ai raliului. Asadar, va invit la un Power Stage in care pilotii vor da totul!

Photo credits: racecar.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s