Campionatul Național de RallyCross 2024, Rezumat Etapa 1-Târgu Jiu

Circuitul de la Preajba a fost gazda etapei cu numărul 1 din 2024 a Campionatului Național de RallyCross. Cupa Municipiului Târgu Jiu a strâns la start 26 de piloți, iar în finale, ploaia și-a făcut apariția, cursele fiind unele spectaculoase.

Andrei Șerban-Renault Clio câștigă la Juniori 2, el fiind urmat pe podium de Rareș Solomon-Renault Clio respectiv de fratele său, Mateo tot pe Renault Clio.

La H1, finala a fost una intensă, iar învingător a ieșit Antonio Bucura-Renault Clio. Victor Șerban-Renault Clio a încheiat pe locul 2, iar Florin Calpanu-Renault Clio închide podiumul clasei.

Eduard Nițu-Renault Clio obține victoria la H2. Robert Boncescu-VW Golf 4 prinde locul secund și George Mihai Stroe-Renault Clio termină pe poziția a treia.

Finala de la H3 a fost cea mai spectaculoasă. Mihai Berbecaru-Toyota Celica s-a impus în cursă. Pe 2 s-a clasat Dragoș Cîndescu cu al său VW Golf 2 ce a făcut show pe pista umeda. Locul 3 i-a revenit lui Bogdan Gherghina ce a concurat pe un inedit Mitsubishi FTO.

Finala clasei H4 a fost doar în doi piloți. Lucian Ispas-Audi S4 câștigă cursa în fața lui Răzvan Căldăraru-Audi A3.

La Târgu Jiu au fost prezente și Buggy-urile. Localnicul Ștefan Neamțu a învins la clasa Buggy 1600. Florin Pătroi a încheiat pe locul 2, iar Daniel Florea a terminat pe locul 3.

Fratele lui Ștefan, Victor Neamțu obține victoria la clasa SuperBuggy, el fiind urmat pe podium de Elvis Balica și Iulian Rîndașu.

Runda a doua de RallyCross se va desfășura la Schitu Golești pe circuitul La Heleșteu în perioada 1-2 Iunie și va fi live pe Youtube FRAS.

Foto-Gabi Albeanu

Leave a comment